Het laatste nieuws

Teus van den Brink: “Koop alleen veulens met geld dat je kan missen"
Het laatste nieuws · 13. juni 2022
Teus van den Brink heeft een neus voor een goed springpaard. De lijst met internationale springpaarden met zelfs 1.60m Grand Prix-paarden uit zijn stal is lang, maar ook hunters, equitation paarden en heel fijne amateurpaarden komen uit Nijkerkerveen. Hij scout nog steeds regelmatig op concours, maar komt vaker dan eerder met lege handen thuis. Voor concourspaarden wordt veel geld gevraagd en daardoor wijkt hij uit naar veilingen om jong talent op nog jongere leeftijd aan te kopen.

Hoefsmid Ramon: “Zorg dat veulen zoveel mogelijk beweegt”
Het laatste nieuws · 01. juni 2022
Je kan het meest interessante veulen van de veiling kopen, maar wat als deze een bemerking heeft of krijgt op de voeten of beenstanden? Ga er niet zomaar van uit dat je hoefsmid dit probleem wel even oplost. Wat kunnen fokkers en kopers doen in samenwerking met de hoefsmid? Hoefsmid Ramon Koppendraaier uit Lichtenvoorde heeft veel ervaring in het bekappen en corrigeren van veulens tot en met sportpaard. Horse Auctions Europe heeft 6 vragen aan hem.

Antoon Dekkers: “Speen veulens niet te vroeg”
Het laatste nieuws · 16. mei 2022
Wie een veulen koopt op één van de vele veulenveilingen komende zomer, zal een plan moeten hebben. Waar gaat dit veulen opgroeien? Heb je zelf thuis de mogelijkheden, komt hij apart in een stal te staan of dag en nacht in de wei? Heb je hier geen ruimte voor, dan kun je bij gespecialiseerde paardenopfokbedrijven aankloppen. Bij Antoon Dekkers uit Winterswijk-Miste worden al sinds 2003 veulens opgefokt tot een leeftijd van drie jaar.

Hoe bereid je een veulen optimaal voor op een veiling?
Het laatste nieuws · 30. april 2022
Zijn Van Overis-fokproducten springen wereldwijd internationaal tot en met Grand Prix, bekendheid verwierf Gerald Lenaerts uit het Belgische Peer ook via Flanders Foal Auction, die hij samen met Luk Van Puymbroeck runt. Wij zijn benieuwd naar zijn tips en tricks om een veulen zo optimaal mogelijk voor te bereiden op een veiling, maar ook in het traject daarna.

‘Wie niet betaalt, wordt meteen geblokkeerd’
Het laatste nieuws · 15. april 2022
Twee keer per maand vragen we experts op het gebied van paardenveilingen naar hun adviezen en ervaringen, waarmee fokkers en kopers hun voordeel kunnen doen. Dit keer staat Paardenveilingonline in het middelpunt, één van de vele nieuwkomers die zijn gestart in de Corona-lockdown-periode.

Waar moet je op letten als je een paard online koopt?
Het laatste nieuws · 31. maart 2022
Vele internationale topsportpaarden vonden via VSN-leden hun weg naar alle delen van de wereld, variërend van spring- en dressuurpaarden, eventing- tot vierspanpaarden. Tegenwoordig zijn ze ook te koop via de VSN Auction. Twee keer per maand vragen we experts naar hun adviezen en ervaringen, waarmee jij je voordeel kan doen. De VSN Auction staat dit keer in de schijnwerpers met 5 vragen aan VSN-voorzitter en gerespecteerd handelaar Frans Burgers.

Hoe bereid je je springpaard voor op een veiling?
Het laatste nieuws · 14. maart 2022
Horse Auctions Europe is dé website om op de hoogte te blijven over waar en wanneer er veilingen zijn, maar ook waar je gratis advies kan inwinnen. Twee keer per maand vragen we experts naar hun adviezen en ervaringen, waarmee jij je voordeel kan opdoen. Horse Auction Belgium trapt af met 4 vragen aan Lore Penders.

SLF Horse Auctions: Paarden om aan de hele wereld te laten zien
Het laatste nieuws · 29. september 2021
“Een schilderij om te stelen”, “Met dit paard bent u in de wolken”, “Op kop en hij loopt uit” en “Business class!”. Een greep van de omschrijvingen van de veilingpaarden van de SLF Horse Auctions. Origineel en raak. Ze zijn online te koop. Op 11 oktober de veulens en embryo’s, op 12 oktober jonge springpaarden en op 13 oktober de toptalenten onder het zadel. Wie wil meebieden kan vanaf vrijdag 8 oktober op de veilingknop drukken op www.slf.auction.

Horse Auctions Europe: het startpunt van kopen op veilingen
Het laatste nieuws · 13. april 2021
Als groot liefhebber van paardenveilingen was ik het overzicht van alle veilingen in Europa totaal kwijtgeraakt. Ik volg ze met interesse als marketeer van diverse geweldige veilingen, maar ik koop zelf ook veulens en paarden. Ik miste een platform waarop je alle belangrijke veilingen in Europa kunt vinden, dus hier is het dan...