Het laatste nieuws

Moet ik btw over een veilingpaard betalen?
Het laatste nieuws · 01. oktober 2022
Paardenveilingen zijn niet meer weg te denken. Wekelijks worden honderden paarden, veulens en embryo’s geveild. Een van de dingen waarmee je te maken gaat krijgen bij de aankoop op een veiling is btw. Maar hoe zit dit precies? Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen van potentiële kopers.

Hurkmans: ‘Koop liever een drachtigheid dan frozen embryo’ (deel 3)
Het laatste nieuws · 31. augustus 2022
Horse Auctions Europe raakt niet uitgepraat met Hans Hurkmans, de specialist in het winnen van embryo’s bij paarden en runderen en het implanteren ervan. We hebben zelf nog een aantal vragen uit de praktijk, waarvan het antwoord niet op te zoeken is op internet. Is het bijvoorbeeld wel verstandig om een ‘frozen embryo’ in een veiling te kopen? Hier deel 3 en tevens het laatste deel met de fokkerijdeskundige.

Wat jij als fokker moet weten over draagmerries. Deel 2 met Hans Hurkmans
Het laatste nieuws · 17. augustus 2022
De kosten van embryotransplantatie en ICSI zijn de vorige keer besproken door Horse Auctions Europe, maar hoe zit dat met draagmerries? Wat kost het om ze te huren, waar moet je op letten als je er zelf één wil kopen? En kun je wel alle merries inzetten als draagmerrie? Hans Hurkmans, gespecialiseerd in embryotransplantatie en ICSI bij paarden en runderen, geeft antwoord.

ET of ICSI, wat kost dat? Hans Hurkmans geeft inzage (deel 1)
Het laatste nieuws · 02. augustus 2022
Wat kosten embryotransplantatie, ICSI en een draagmerrie? Het zijn vragen die regelmatig via social media gesteld worden aan Wendy Scholten, de drijvende kracht achter veilingplatform Horse Auctions Europe. We geven hier een overzicht i.s.m. Hans Hurkmans.

Voorbrenger Dirkjan Leeuwis: “Draagmerries lopen je zo omver”
Het laatste nieuws · 15. juli 2022
Waar draait het tijdens een veulenveiling om? Om de veulens. Vaak worden de selecteurs en de veilingmeester genoemd, maar weet je waar een veulenveiling ook niet zonder kan? Voorbrengers! Ze lopen letterlijk en figuurlijk in de schaduw van de merries om de veulens zo goed mogelijk te laten zien. Hoe meer biedingen er zijn, hoe langer ze door de baan rennen. Dirkjan Leeuwis heeft heel veel kilometers in de benen. Hij brengt al sinds 2002 pony’s en paarden voor.

Horses2Fly: ‘Als iedereen wist hoe gemakkelijk export verloopt’
Het laatste nieuws · 01. juli 2022
Je scrolt door de collectie van een online veiling en je oog valt op een veulen of sportpaard. Een aankoop is vlot gedaan, maar dan? Hoe krijg je je nieuwe aanwinst thuis? Horses2Fly van Alex Nijboer en Pascale Drijfhout is één van Nederlandse transportbedrijven die ervoor zorgen dat paarden overal ter wereld afgeleverd worden. Hoe gaat dat in z’n werk en wat wordt er van de klant verwacht? Horse Auctions Europe heeft een paar vragen aan Alex Nijboer.

Teus van den Brink: “Koop alleen veulens met geld dat je kan missen"
Het laatste nieuws · 13. juni 2022
Teus van den Brink heeft een neus voor een goed springpaard. De lijst met internationale springpaarden met zelfs 1.60m Grand Prix-paarden uit zijn stal is lang, maar ook hunters, equitation paarden en heel fijne amateurpaarden komen uit Nijkerkerveen. Hij scout nog steeds regelmatig op concours, maar komt vaker dan eerder met lege handen thuis. Voor concourspaarden wordt veel geld gevraagd en daardoor wijkt hij uit naar veilingen om jong talent op nog jongere leeftijd aan te kopen.

Hoefsmid Ramon: “Zorg dat veulen zoveel mogelijk beweegt”
Het laatste nieuws · 01. juni 2022
Je kan het meest interessante veulen van de veiling kopen, maar wat als deze een bemerking heeft of krijgt op de voeten of beenstanden? Ga er niet zomaar van uit dat je hoefsmid dit probleem wel even oplost. Wat kunnen fokkers en kopers doen in samenwerking met de hoefsmid? Hoefsmid Ramon Koppendraaier uit Lichtenvoorde heeft veel ervaring in het bekappen en corrigeren van veulens tot en met sportpaard. Horse Auctions Europe heeft 6 vragen aan hem.

Antoon Dekkers: “Speen veulens niet te vroeg”
Het laatste nieuws · 16. mei 2022
Wie een veulen koopt op één van de vele veulenveilingen komende zomer, zal een plan moeten hebben. Waar gaat dit veulen opgroeien? Heb je zelf thuis de mogelijkheden, komt hij apart in een stal te staan of dag en nacht in de wei? Heb je hier geen ruimte voor, dan kun je bij gespecialiseerde paardenopfokbedrijven aankloppen. Bij Antoon Dekkers uit Winterswijk-Miste worden al sinds 2003 veulens opgefokt tot een leeftijd van drie jaar.

Hoe bereid je een veulen optimaal voor op een veiling?
Het laatste nieuws · 30. april 2022
Zijn Van Overis-fokproducten springen wereldwijd internationaal tot en met Grand Prix, bekendheid verwierf Gerald Lenaerts uit het Belgische Peer ook via Flanders Foal Auction, die hij samen met Luk Van Puymbroeck runt. Wij zijn benieuwd naar zijn tips en tricks om een veulen zo optimaal mogelijk voor te bereiden op een veiling, maar ook in het traject daarna.

Meer weergeven